☰ Valikko

Uusiomuovikassi tulee läheltä, Hollolasta

A-kassin Hollolan tehtaalla on valmistettu uusiomuovikasseja kierrätetyistä muoveista jo vuodesta 1980 lähtien. Pitkästä kokemuksestamme on aidosti hyötyä: tunnemme asiakkaittemme tarpeet ja vastaamme niihin tuotteilla, jotka ovat ihmisille ja ympäristölle turvallisia.

Raaka-aineena teollisuuden kierrätysmuovi

Muovikassimme hiilijalanjälki on varsin pieni. Hyödynnämme kassituotannossa teollisuuden kierrätysmuovia, esimerkiksi pakkaus- ja hukkakalvoja, kuten lavakääreitä. Mikä tahansa muovi ei kelpaa muovikassiemme raaka-aineeksi, vaan muovin (PE-LD) on oltava oikeaa laatua ja riittävän puhdasta. Olemme tuottajayhteisömme kautta mukana kehittämässä valtakunnallista Rinki-muovinkeräilyverkostoa kuluttajaperäisen kierrätyksen lisäämiseksi.

A-kassi kestävän kehityksen asialla

A-kassi noudattaa toiminnassaan ja tuotannossaan kestävän kehityksen periaatteita. Olemme uusioineet oman tuotantohukkamme jo viimeiset 30 vuotta, ja vähentäneet siten tuotantomme haitalliset ympäristövaikutukset minimiin. A-kassi on itse asiassa yksi harvoista kierrätysmuovien hyödyntämiseen erikoistuneista yrityksistä Suomessa. Kehitämme tuotantoprosessejamme jatkuvasti ekologisempaan suuntaan.

  • Toiminnallemme on Hämeen Ympäristökeskuksen lupa. Lupa tarvitaan painotuotteiden valmistusta varten, ei muovin (PE-LD) työstämisen takia.
  • Tehtaallemme on asennettu painatuksen yhteydessä haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (VOC) talteenotto ja polttolaitos.
  • Toimitamme vähäiset painovärijäämät Riihimäelle Ekokem Oy:lle hävitettäviksi.
  • Tuotannossamme syntyneiden hukkakalvojen ja sivuratojen materiaali on kerätty uudelleenkäytettäväksi vuodesta 1980 lähtien.
  • PE-LD-muovi voidaan kierrättää tai käyttää energialähteenä jätevoimaloissa.

Liputamme kotimaisuutta

Olemme ylpeitä tuotteidemme kotimaisuudesta ja siitä, että olemme voineet tarjota töitä useille kymmenille ihmisille kestävien ja ympäristöystävällisten tuotteiden parissa. Matkassamme työntekijöistämme on kasvanut rautaisia muovikassituotannon ammattilaisia, joille asiakkaiden tarpeet ovat puolesta sanasta tuttuja.

Tilaa A-kassien uutiskirje ja pysyt ajan tasalla!

Suostun siihen, että tietoni saa tallentaa A-kassi Oy:n asiakas- ja markkinointirekisteriin EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti.